De gewenste resultaten behalen?

Wat is personal training nou precies?

Personal training waarom zou je?

Als jij een fysiek of mentaal doel hebt, gericht op de gezondheid? Dan is het verstandig om te kiezen voor personal training!

Hier bij PT studio Lingewaard, wordt gekeken naast de lichamelijke staat, naar jouw motivatie en valkuilen.

Motivatie kan je zien als, hoe graag je iets wilt bereiken. Misschien heb je al verwoede pogingen gedaan om zelfstandig af te vallen of anders gezegd, GOED in je vel te komen.

Door jouw valkuilen is het tot heden niet gelukt of niet voldoende naar jouw mening.

Valkuilen waaraan je kan denken is de oorzaak van bijvoorbeeld gewichtstoename, maar net als toename in gewicht kan het vermoeidheid opleveren, stress of zelfs een burn-out tot depressie.

Je kan je afvragen:


Als je onderweg bent van a naar b en je ziet op reclameborden, je ruikt als je langs een snackbar komt of hoort op de radio de nieuwste reclame van jouw favoriete ijsmerk, krijg jij dan de onbedwingbare behoefte om te eten? En maakt het dan nog uit wat je kiest? Ofwel hou jij gevoel van trek door deze zintuigen?

Of..

Eet jij om niet dikker te worden, met opzet minder? En sla je dan bewust maaltijden over? of eet je gewoon langdurig te weinig?

Of:


Eet jij lekkere makkelijke dingetjes voor of tijdens bijvoorbeeld het koken of beloon jij jezelf bijvoorbeeld, omdat je je zo goed hebt ingespannen tijdens een training?

Dit zijn allemaal oorzaken waarom iemand na diverse lijnacties meer in gewicht aankomt! In plaats van afslankt!


Naast je voeding dat toch wel 60% van de oorzaak vervult is er ook een zeer belangrijke oorzaak om het jo-jo effect in stand te houden..namelijk overmatig trainen!

Een mooi voorbeeld vind ik altijd onze topsporters! Vroeger in hun glorie jaren waren ze strak in het vel afgetraind, maar in de loop van de jaren kan je de meeste plaatsen onder zwaarlijvig tot obese.

Alle voorbeelden die ik hier stel, zijn een combinatie van hormonen, ook wel organen die te veel of te weinig hormoon aanmaken en dus een disbalans veroorzaken.

Zo kan je als voor velen herkenbaar denken aan overgang. Bij ons vrouwen is de menstruatie en ook het einde daarvan de overgang kenmerkend voor gewicht problemen. Te zwaar of te licht in beide situaties brengt het veel problemen op fysiek en zeker mentaal vlak.

We vergeten dat het maandelijks en bij overgang vereeuwigde transformatie is in je hormoonhuishouding en dus blijven doen als altijd en ook dat is een oorzaak van toename in gewicht.

Alle situaties lichamelijk en mentaal, IS personal training! Je trainer coach,althans de echte trainers kunnen jou haarfijn begeleiden in deze kwesties.. en behoeden je voor veel gemaakte fouten.. het eten van jouw voedingskeuzes, te veel credits geven m.b.t. de progressie in je plan of de trainingen te veel of te weinig richten op jouw doelstelling.

Zo is vet verbranden iets anders dan veel kcal verbruiken in je work-outs!

Heb jij na het lezen van dit stuk misschien toch behoefte aan begeleiding in het fysieke en mentale onderdeel van gezondheid? Of zoek jij een stok achter de deur, een pusher om door te gaan op jouw haalbare level, een klankbord of een coach?

Personal training is echt anders dan aanbod in sportscholen en groep trainingen hoe groot of klein een groep ook is. Personal training is niet voor niets PERSONAL!

Neem contact op voor een kennismaking!


Personal training per sessie van 60min.

1persoon €53,99 per sessie

2 personen €43,99 p.p.per sessie

3 personen €33,99 p.p. per sessie